Įprasta manyti, kad tikrų intravertų ir ekstravertų labai mažai – iš esmės, daugiausia tarpinio tipo žmonių. Ir kad mūsuose periodiškai labiau pasireiškia viena iš pusių – intravertiškoji arba ekstravertiškoji. Nustatyti, kuri pusė konkrečiu momentu aktyvi, padeda įvairūs testai. Tačiau jei anketos jums kelia nuobodulį, pateikiam jūsų dėmesiui 25 punktų sąrašą. Jei jūs pritariančiai kinkuojate galvą į didžiąją dalį šių punktų, vadinasi, šiuo metu pabudusi antisocialioji jūsų asmenybės pusė.

1.Jei išgirstate, kad prieškambaryje ar laiptinėje atsidaro kaimyninės durys, jūs nutylate ir palaukiate, kol žmogus praeis, kad netektų eilinį kartą prasilenkinėti su juo.

2. Paslapčia džiaugiatės, kad draugai pakeitė planus dėl bendro ėjimo į kiną/parduotuvę/kavinę ar vakarėlį.

3. Kai patenkate į vakarėlį, pirma mintis, kuri šauna jums į galvą: „Ką aš čia darau?

4. Internetas – tai ne šiaip jūsų hobis, tai jūsų gyvenimo stilius.

5. Jūs vengiate pardavėjų-konsultantų, kai apsipirkinėjate.

6. Kai jums prireikia kažko iš šaldytuvo, o tuo metu virtuvėje šnekučiuojasi kiti jūsų šeimynykščiai su pašaliniu svečiu (ar kaimynu ir pan.), jūs elgiatės maždaug taip8. Kai jus pakviečia kartu praleisti savaitgalį, jūs sakote, kad esate labai užsiėmę, o iš tiesų tiesiog visą dieną praleidžiate ant sofos.

9. Į klausimą „Kas naujo?“ ir „Kaip sekasi?“ jūs stengiatės atsakyti trumpai ir lakoniškai, kad tik, neduok Dieve, neįsiveltumėte į pokalbį.

10. Jūs visada stengiatės iš vakarėlio (ar kitos šventės) išeiti kaip galima anksčiau.

11. Jūs mieliau atsakinėjate sms žinute, nei kad pakeliate ragelį. Į skambučius iš nepažįstamų numerių jūs neatsakote.

12. Mėgstate vieni eiti į kino  teatrą ir stengiatės pasirinkti tą laiką, kai salės būna praktiškai tuščios.

13. Kai parduotuvėje pamatote kokį nors pažįstamą, jūs nusisukate ir apsimetate, kad jo nepamatėte arba stengiatės greit pasišalinti iš tos vietos, kol jis jūsų nepamatė.

14. Niekada neinate prie durų, jei nelaukiate svečių.

15. Jums paniką kelia situacija, kai jūsų draugai palieka jus kelioms minutėms vienumoje su jų pažįstamais, kurių jūs praktiškai nepažįstate, ir jums tenka palaikyti pokalbį vienam.

16. Niekada nieko neužsisakinėjate telefonu, jei yra galimybė tai padaryti online.

17. Nežinote, kaip elgtis, kai žmonės jums dainuoja „Su gimimo diena“.

18. Visus darbinius klausimus stengiatės išspręsti tik dalykiniu susirašinėjimu ir vengiate telefoninių pokalbių.

19. Apgailestaujate, kad negalite tapti nematomu žmogumi arba kad nemokate deginti žvilgsniu, kada kas nors bare ar kavinėje jus užkalbina, kai jūs tuo metu skaitote knygą ar klausotės ausinukų.

20. Ideali diena pliaže – diena visiškai tuščiame pliaže.

21. Nemėgstate asmeninių trenerių ar grupinių užsiėmimų (taip pat – ir mėgstančių paplepėti), todėl kad treniruotės laikas – tai jūsų asmeninis laikas.

22. Praktiškai beveik niekada neatsakote į sms iškart, o jei išvis pamirštate į juos atsakyti, pradeda išsigalvoti absurdiškiausių pasiteisinimų, kodėl to neatrašėte.

23. Vien pati mintis, kad jums teks susipažinti su naujais žmonėmis, sukelia jums siaubą.

24. Kiekvieną kartą, kai tik kažkas kėsinasi į jūsų asmeninę erdvę, jums kyla neįveikiamas noras ištirpti ore, pranykti, pabėgti arba gerokai aplamdyti tą, kuris lenda jus apkabinti.

25. Kiekvieną kartą, kai tik patenkate į uždaras (ir nelabai) erdves žmonių minioje, jums prasideda klaustrofobijos priepuolis ir kyla jausmas, kad nekenčiate visų pasaulio žmonių.

Jūs ne mizantropas (atsiskyrėlis, užsidarėlis), tiesiog vertinate savo laiką ir mielai jį praleistumėte arba vienumoje, arba su išties jums artimais ir brangiais žmonėmis.

Pagal lifehacker medžiagą parengė J. Lūžaitė-Kajėnienė

 

Comments are closed.