Iliustratorė Sally Nixon sumanė projektą 365, kuriame kiekvieną metų dieną bandė atvaizduoti kasdienišką, neretušuotą moters kasdienybę. Įkvėpimo ji sėmėsi iš savo pačios gyvenimo ir iliustravo tai, kas jai pačiai itin artima ir pažįstama.

Menininkė norėjo parodyti natūralią moters pusę, kurios nesimato visose pagražintose instagramo nuotraukose ir kituose socialiniuose tinkluose, kur tobulumo ir rožėmis kloto gyvenimo iliuzijos fasadai dengia tai, kas tikra.

Moterys, kurias vaizduoja Nixon savo iliustracijose, atlieka labai paprastus, buitinius ritualus – prausiasi duše, valgo gulint lovoje ar vaikšto apsinuoginus ir susivėlus po namus. Tai tiesiog tokia kiekvienos moters pusė, kuri dažniausiai nebūna transliuojama viešai ar demonstruojama visam pasauliui. Tai moterys, kurios daro tai, ką daro, kai niekas jų nemato, nestebi ir nevertina.

„Jos neturi tobulų kūnų, pačių idealiausių įpročių ir tai daro jas žemiškas ir giminingas mums visoms. Mano tikslas tai parodyti, kad tame įprastame, buitiniame fone, kuriame moteris atsipalaidavusi tiesiog gyvena savo gyvenimą, yra irgi šis tas gražaus ir verto fiksuoti.“ – sako dailininkė.

Daugiau: http://www.boredpanda.com/women-when-nobody-watches-illustrations-sally-nixon/

Parengė Dominyka Navickaitė

 

Comments are closed.