1922 m. spalio 18 dieną buvo įkurta radijo stotis, pavadinta British Broadcasting Company (BBC).  1927 m. ji buvo nacionalizuota ir pervadinta British Broadcasting Corporation – abreviatūra nepasikeitė. Nuo 1932 m. ši korporacija jau turi ir savo televiziją.

Šiandien BBC yra vienas iš dviejų (kartu su Channel 4) visuomeninių transliuotojų Didžiojoje Britanijoje. BBC pasiekia daugiau nei 200 šalių ir yra prieinama daugiau nei 274 milijonams namų ūkių, pralenkdama artimiausią konkurentą CNN, kuris pasiekia apie 200 mln. namų ūkių. Žinios transliuojamos 33 kalbomis. Šiuo metu BBC informacija sklinda tiek per radiją, tiek per televiziją, tiek internetu.

Iki šiol BBC veikia pagal Chartiją, kuri priimta dar 1927 metais. Tiesa, kas dešimt metų ji tradiciškai peržiūrima ir atnaujinama. BBC yra statutinė įstaiga, kuri neturi akcininkų, bet ją valdo dvylikos globėjų valdyba. Aukščiausias pareigūnas BBC struktūroje yra  generalinis direktorius, kuris yra skiriamas Direktorių tarybos. BBC yra antroji pasaulyje medijų korporacija pagal darbuotojų skaičių.

BBC biudžetą sudaro specialus mokestis, kurį moka visi Britanijos gyventojai, kurie turi televizorius arba bet kurį elektroninį prietaisą, kuris gali transliuoti TV programas. Metinis BBC biudžetas yra maždaug 5 milijardai svarų sterlingų.

 

 

 

 

Comments are closed.