Sutiksite, kad dabar ne daržovių sezonas. Tačiau vis dėlto žiemą nevalgyti salotų ir pereiti ant konservuotų ar šaldytų daržovių patiekalų nėra taip jau sveika ir sveikintina. Bent 2-3 kartus per savaitę vertėtų pasigaminti šviežių daržovių salotų ar mišrainę. Norime pasidalinti keletu receptų ir idėjų.

Keletas paprastų patarimų

Jei dedate agurko, nulupkite jo žievę. Manau, neprieštarausite, kad žiemą agurko skonis visai kitoks ir ši maža gudrybė padės jo išvengti.

Prieš ruošdami salotas ar mišrainę, daržoves apie 20 min. pamirkykite šiltame vandenyje (galima ir su arbatiniu šaukšteliu sodos).

Nevenkite prieskoninių žolelių (grynų, o ne jų mišinių).

Namuose turėkite bent kelių rūšių aliejaus. Patikėkite, salotų skonis nuo to labai pasikeičia. Pradžiai pabandykite sezamų, linų sėmenų, graikinių riešutų ar migdolų aliejaus.

Įsigykite salotų džiovyklę. Greičiausiai yra tekę susimąstyti, kodėl gerose kavinėse salotų lapai būna tokie traškūs. Viskas paprasta – salotų džiovyklė. Kam valgyti „šlapias“ salotas, jei tereikia keleto minučių ir šio indo, kad situacija pasikeistų.

Salotoms pasigaminkite skirtingus užpilus. Pasitelkite medų, vyno actą, balzamiką, garstyčias…

Keletas idėjų

Įprastų salotų skonį paįvairinsite sėklų mišiniu. Įprastas variantas pomidoras+agurkas+salota įgaus visai kitą skonį, jei įdėsite keptuvėje pakepintų saulėgrąžų-moliūgų sėklų-linų sėmenų-sezamų mišinio.

Įprastoms salotoms paįvairinti puikiai tiks ir sutrupintas paprastutėlaitis varškės sūris. Dar įberkite kmynų ir padvelks vasara…

One Comment