Jeigu ruošiatės į pažintinę kelionę po Lietuvą, jums pravers kultūrinio maršruto planavimo įrankis, įdiegtas portale muziejai.lt.

Ši programa leidžia sužinoti ne tik galimų aplankyti muziejų pavadinimus, jų darbo laiką, bilietų kainas ir tikslią muziejų vietą žemėlapyje, bet ir atsirinkti muziejus pagal dominančią temą, susipažinti su muziejuose veikiančių parodų ir ekspozicijų aprašymais, jų vaizdais, siūlomomis edukacinėmis programomis.

Kultūrinio maršruto programai sukurti naudota „Google“ žemėlapio platforma, kuri sudaro sąlygas ne tik susiplanuoti norimą maršrutą Lietuvos teritorijoje, bet dėl savo detalumo leidžia lengvai orientuotis bet kurioje šalies vietoje.

Informacija apie muziejus ir jų veiklą 2017 m. sukurtame kultūrinio maršruto įrankyje naujinama nuolat. Kviečiame ja naudotis ČIA.

Kultūrinio maršrutas sukurtas įgyvendinant Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos ir Lietuvos kultūros tarybos remiamą projektą „Lietuvos muziejų portalo (www.muziejai.lt) modernizavimas ir plėtra: interaktyvaus kultūrinio maršruto planavimo įrankio sukūrimas ir administravimas 2017 m.“

muziejai.lt inf.

Comments are closed.