Claudio Dalla Costa. Maurice Zundel. Šiuolaikinis mistikas (iš italų kalbos vertė Audrius Musteikis). – Vilnius: Magnificat leidiniai, 2018. 160 p.

„Tikiu į Dievą, nes tikiu į žmogų“ – taip lakoniškai, apibendrintai galime nusakyti ne tik teologinę ir filosofinę Maurice’o Zundelio mintį, bet ir jo paties gyvenimą. Šveicarų kunigas Maurice’as Zundelis, produktyvus autorius ir talentingas paskaitininkas, atidus nuodėmklausys, vienas ryškiausių XX a. krikščioniškosios dvasinės literatūros atstovų, tikrai pelnytai gretinamas su katalikiškojo misticizmo gigantais.

Dėl  atviro ir drąsaus kalbėjimo (kartais ir „nepatogiomis“ temomis) jis buvo nesuprastas to meto Katalikų Bažnyčios hierarchų, tad gyveno kaip keliaujantis pamokslininkas, kilnojamas iš vietos į vietą. Ši patirtis tik sustiprino domėjimąsi viskuo, kas susiję su žmogumi ir visata, ir paskatino rašyti dvasinius veikalus. Jis buvo godus skaitytojas, palaikęs ryšius su įvairių sričių literatais ir mokslininkais. Studijavo Albert’o Camus, Jeano Paulio Sartre’o veikalus. Artimai bendravo su popiežiumi Pauliumi VI. Iš čia kyla jo ypatingas jautrumas žmogiškajai tikrovei, visam jos sudėtingumui, itin paisant niuansų bei skirtybių.

Ši knyga – tai pirmoji lietuvių skaitytojų pažintis su Maurice’o Zundelio (1897– 1975) gyvenimu ir mintimis. Jos autorius gyvena Turino regione ir aistringai rašo bei domisi religija.

Skaityti ištrauką.

 

Comments are closed.