Bičiuliai,

Prieš dvejus metus virtualią kelionę internete pradėjo nauja kelio bendrija – www.8diena.lt. Puikiai suprantame, jog gyvename galimybių pertekliaus situacijoje, kai brangiausiu kiekvieno mūsų ištekliumi tampa dėmesys. Sakoma, kad Leonardas da Vinčis kiekvieną dieną turėjo tiek pat valandų, kiek ir visi mes. Galima sutikti tik iš dalies, nes didžiajam dailininkui ir mąstytojui nereikėjo atsakyti į gausybę elektroninio pašto laiškų, neteko tiek laiko praleisti braunantis pro informacijos jūrą.

Kiekvienas naujas žmonijos išradimas siekia išspręsti senas problemas ir sukuria ne mažiau naujų. Nepaisant to, neprarandame vilties, kad ir internete galima sukurti erdvę be šurmulio, plepalų, tuštybės mugės ir paprasčiausiai dalintis tikrais dalykais – savo kūryba, kasdienėmis gyvenimo dovanomis, būti laisvės ir vilties žmonėmis. Kartu mes ne tik galime daugiau, bet ir esame tikresni nei po vieną.

Kiekviena iniciatyva turi savo priešistorę. Interneto erdvė www.8diena.lt išaugo bičiulystės dirvoje. Kažkada viename iš Lietuvos interneto dienraščių dirbo skirtingi, vienas kitą papildantys ir nebijantys virtualaus džiazo žmonės. Kaip žinia, gyvenimas – tai nuotykis su daugybe posūkių, pasirinkimų. Atėjo diena, kai to dienraščio bendruomenė pasuko skirtingomis kryptimis. Na, o noras kurti, dalintis, džiaugtis bendryste nėra vėjaraupiai, kuriais žmogus perserga ir tiek. Tad gimė mintis puoselėti naują oazę nesibaigiančioje interneto dykumoje. Bent mums, ji labai reikalinga. Tačiau tikime, kad jos reikia ne vien mums.

Per dvejus metus www.8diena.lt netapo kvapą gniaužiančią sensacija, bet tokia niekada ir nesiekė būti. Norėjome ir vis dar norime būti skaidrumo, neskubančios ramybės, nuoširdaus paprastumo ir tikrų emocijų oazė, kur galima paskaityti tekstų apie kultūrą, skaitymą, istorijos refleksijų, autorinių ir verstų tekstų apie psichologiją, religiją, žiniasklaidą, kovą su priklausomybėms ir t.t. Su niekuo nekonkuruojame kiekybe prasme, niekur neskubame ir ieškome bendražygių, kurie prisijungtų su savo talentais ir vis stiprėtume – kaip alternatyva tuštybės muge tampančiam vartojimo pasauliui.

Šiuo metu prie www.8diena.lt puoselėjimo daugiausia prisideda Gediminas Kajėnas, Dominyka Navickaitė, kun. Kęstutis Dvareckas, kritikė ir vertėja Diana Gancevskaitė, rašytojas Henrikas Gudavičius. Džiaugiamės, jog nepamiršta pasiūlyti tekstų ir Jurgita Lūžaitė-Kajėnienė, filosofijos dr. Andrius Navickas, vertėja ir eseistė Jūratė Micevičiūtė, ses. Faustina Andrulytė, savo meno kūriniais dalijasi grafikas Vaidotas Kvašys bei tapytojas Andrius Zakarauskas, fotografė .

Aštuntoji diena yra ir internetinė ketvirtinio žurnalo „Kelionė“, kurio vyriausiuoju redaktoriumi yra Gediminas Kajėnas, platforma.

Kviečiame apsilankyti tinklapyje, tapti ne tik skaitytojais, bet ir bendrakeleiviais, kurie dalinasi savo talentais ir daro šį pasaulį kiek gražesnį, jaukesnį ir tikresnį.

Taip pat džiaugiamės bet kokio dydžio parama, nes ji padeda techniškai palaikyti lėto skaitymo erdvę www.8diena.lt, rengti žurnalą „Kelionė“, įgyvendinti svarbius leidybos projektus.

VšĮ „Aštuntoji diena“

Į.k. 303390409

PVM mokėtojas

Tel.Nr. 8 677 52206, el. p. 8diena@gmail.com

Sąsk nr. LT06 7044 0600 0798 4351, SEB bankas

P.S. Kodėl aštuntoji diena? Nes septintąją dieną pasaulio kūrimas nesibaigė. Nes mes kiekvienas esame Kūrėjo bendražygiai, ir visi kartu dalyvaujame aštuntojoje kūrimo dienoje. Nes Viešpats mums patikėjo duoti vardus, ir mes vis dar ieškome tiksliausių žodžių sukūrimo stebuklui išreikšti.

VšĮ Aštuntoji diena

Comments are closed.