Per tris Nepriklausomybės dešimtmečius mūsų visuomenėje gan stipriai pasikeitė požiūris į priklausomybes – nuo visiško toleravimo bei „kultūros“ puoselėjimo iki pripažinimo tai esant liga, pagalbos teikimo bei gydymo.

Su naująja karta atėjo ir kitoks požiūris į svaiginimąsi – dalis jaunų žmonių savo laisvalaikio nebesieja su alkoholio ar psichotropinių medžiagų vartojimu ir toks gyvenimo būdas yra tapęs norma. Žiniasklaidoje taip pat vis pasigirsta žmonių istorijų apie gyvenimą bei svaigalų ar sveikimo kelią.

Nepaisant visų gerų pasiekimų, Priklausomų asmenų bendruomenės „Aš esu“ projektų vadovės V. Petravičienės teigimu, problemų šioje srityje vis dar yra labai daug, nes per tris dešimtmečius valstybėje nebuvo aiškios krypties bei sutarimo, ką daryti priklausomybių prevencijoje, kaip sistemingai padėti žmogui atsisakyti žalingo gyvenimo būdo, suprasti ir priimti savo jausmus, kaip dirbti su naujomis priklausomybių formomis, galiausiai, kaip padėti visiems, ieškantiems pagalbos, o ne neigti šios ligos mastą.

Comments are closed.