„Pandemijos akivaizdoje pamatėme, kokie pažeidžiami esame, o kartu – kokie stiprūs galime būti, veikdami išvien. Tai gali būti labai svarbi pamoka tolesniam mūsų gyvenimui – pastebėti tuos, kurie nuolatos gyvena nepritekliuje, atskirtyje, varge ir vienatvėje“ – teigia kardinolas Audrys Juozas Bačkis.

Šiame vaizdo pasakojime jis dalijasi socialinio Bažnyčios mokymo pagrindais, pamatinių ramsčių, įvardytų II-ojo Vatikano susirinkime, samprata. Svarsto, kaip bendruomenės gali prisidėti prie karitatyvinės veiklos ir tokiu būdu praktikoje įgyvendinti evangelijos žinią.

1992 metais atvykęs į Lietuvą ir tapęs Vilniaus arkivyskupu, A. Bačkis pats daug dėmesio skyrė socialinei bažnyčios misijai įgyvendinti – rūpesčiui pačiais vargingiausiais. Tai jo iniciatyva ir palaikymu buvo įkurta Betanijos labdaros valgykla, koplyčia Lukiškių kalėjime bei Santaros klinikose, Amatų centras jaunimui, Motinos ir vaiko bei Gailestingumo motinos globos namai, priklausomų asmenų reintegracijos bendruomenė „Aš esu“ ir kt.

„Dabar labai daug kalbame apie gerovę, bet reikėtų kalbėti ne apie valstybės, o apie visuomenės gerovę. Tai yra pagrindinis kriterijus. Visuomenės, tai reiškia, kad mes siekiame, jog čia visiems būtų gera gyventi: ir paprastam darbininkui, ir seneliui, ir sergančiam vaikeliui. Visiems turėtų būti sudarytos sąlygos gyventi žmogiškai, oriai“ – teigia kardinolas.

Comments are closed.