1834 m. kovo 17 d. gimė Gotlibas Vilchelmas Daimleris – vokiečių inžinierius, konstruktorius, pramonininkas, dažnai vadinamas pirmojo automobilio kūrėju.

Gotlibas gimė nedideliame Vokietijoe mieste,netoli Štutgarto, kepėjo šeimoje. Tėvai pasirūpino, kad vaikas lankytų ne tik mokyklą, bet ir studijuotų Štutgarto politechnikos institute. Pabaigęs studijas, Daimleris patirties sėmėsi Prancūzijoje, Austrijoje ir Belgijoje.

Paskui pradėjo dirbti viename iš Vokietijos fabrikų inžinieriumi ir susipažino su labai talentingu jaunuoliu Vilchelmu Mainbachu, kuris tapo jo dalykiniu partneriu.

Jie abu 1885 m.. sukonstravo pirmąjį savo variklį. Taip pat jie sugalvojo panaudoti karbiuratorių, kas buvo visiška naujovė. Tais pat metais jie užpatentavo pirmąjį motociklą, kuris beje turėjo medinį rėmą ir medinius ratus. Tačiau Gotlibo Daimlerio sūnus sugebėjo juo nuvažiuoti  tris kilometrus,  išvystydmas tiems laikams nematytą 12 km/h greitį.

Pirmąjį savo automobilį inžinieriai pristatė 1889 m. Paryžiaus tarptautinėje parodoje. Tiesa, jis buvo labiau panašus į karietą be arklio.

Pirmasis automobilis oficialiai  buvo parduotas 1892 m.

Daimlerio automobilių įmonė gyvavo iki 1960 m., kai susiliejo su Jaguar.

Gotlibas Daimleris mirė 1900 m.

Comments are closed.