1981 m. gegužės 11 d. mirė Jamaikos muzikantas, dainininkas ir kompozitorius.

Jis gimė 1945 m. Nine Miles miestelyje, Šiaurės Jamaikoje. Jo motina buvo juodaodė jamaikietė, o tėvas – baltaodis laivo kapitonas. Eja, tėvai greitai išsiskyrė ir tėvas išsivežė Bobą į Kingstoną. Tačiau po metų berniukas grįžo pas motiną.

1961 m. vaikinas išleido savo pirmąjį singlą „Judge not“. Tačiau jį labiausiai išgarsino dainos „I Shot the Sheriff“, „No Woman, No Cry“.

Jis buvo labai populairus tam tikroje subkultūroje, tuo labiau, kad vadinamas „regio“ muzikos pradininku.

1976 metais didžioji dalis pasaulio B. Marley laikė Jamaikos simboliu. Pačioje Jamaikoje jis tapo galinga politine jėga; kiekvienas jo pasisakymas buvo akylai stebimas. Jamaika buvo atgavusi nepriklausomybę tik prieš du dešimtmečius, išteklių buvo mažai, o įtampa augo. Politinės partijos ėmė maldauti  Marley, kad jas remtų, nes suvokė, kiek daug gali šis drąsus atlikėjas. Jis atsisakė, nes nenorėjo veltis į jokius konfliktus. Gruodžio 3 d. prie Marley namų privažiavo automobilis. Iš jo pasipylė šūviai, o netrukus trys ginkluoti vyrai įbėgo į namus ir pamėgino pribaigti dainininką, jo žmoną Ritą ir vadybininką. Nors visi trys išgyveno, šis incidentas labai sukrėtė Marley.
Deja, jis netrukus  susirgo vėžiu ir mirė, būdamas tik trisdešimt šešerių metų.

Comments are closed.