John Mason – krikščioniškų knygų autorius, verslo konsultantas, pamokslininkas, jau keliasdešimt metų įkvepiantis gausias auditorijas. Skirtingai nuo kai kurių šiandien populiarių „gyvenimo trenerių“, J. Mason neskelbia, kad gyvenimas yra lengvas pasivaikščiojimas ir viskas priklauso nuo „teisingos gyvenimo technikos“. Keliolikos populiarių knygų autorius įsitikinęs, jog viena iš nūdienos bėdų ta, kad mes pernelyg menkai leidžiame Dievui veikti savo gyvenimuose ir skubame kopijuoti įvairias „sėkmės istorijas“, pamiršdami, jog Dievas kiekvienam iš mūsų yra sukūręs savą šedevrą.

Jėzus niekada nemokė žmonių, kaip užsidirbti gyvenimui, Jis mokė, kaip gyventi. Jėzus neragina mūsų siekti sėkmės, Jis ragina tikėti ir mylėti.

Deja, mes labai dažnai išsikeliame neteisingus tikslus. Susigalvojame, kad svarbiausias mūsų siekis – įgyti daugiau pinigų, gauti geresnes pareigas, turėti didesnę įtaką. Tačiau tai ne tikrieji tikslai, bet veikiau šalutiniai padariniai. Koks tokiu atveju yra tikrasis tikslas?  Išskleisti savyje tą Dievo sumanymą, kuriuo kiekvienas esame apdovanotas. Svarbiausia, kuo mes tampame, o ne tai, ką įgyjame.

Ieškokime ne sėkmės, bet tiesos, ir tada visa tai, ko reikia, atrasime. Ieškokime Dievo Karalystės, o visa kita bus pridėta.

Laimė – ne prizas, bet padarinys. Kančia – ne bausmė, bet mūsų pasirinkimų rezultatas. Darykime visa tai, ką galime, kiek galime geriau, o tuo, kaip bus toliau, palikime rūpintis Dievui.

Šiandien dažnai kartojamas žodis „potencialas“. Tačiau tai tuščias žodis, bent tol, kol Dievas Jo nepripildo sklidiną prasmės. Kas iš to, jei užkariausime visą pasaulį, bet prarasime save. Įkapės neturi kišenių, mes gimstame tuščiomis rankomis ir tuščiomis rankomis iškeliaujame. Šiandien pasaulyje labai daug keistų žmonių, kurie visą gyvenimą iššvaisto kaupdami pinigus, siekdami gyvenimą užgriozdinti daiktais, kurių jiems visai nereikia, kad galėtų padaryti įspūdį žmonėms, kuriems visai nerūpi ir kurių patys nemyli.

Sėkmė – ne pasiekti tai, ko siekei, bet siekti to, ko derėtų siekti. Darykime tai, ko Viešpats iš mūsų nori, o visa kita – Jo rūpestis.

Parengė Andrius Navickas.

Comments are closed.