Projekto idėja gimė tada, kai trimetės mergaitės vardu Scout  močiutei buvo diagnozuotas krūties vėžys. Reikėjo kažko, kas padėtų sunkiu metu atitraukti mintis nuo baimės ir skausmo. Mergaitės mama norėjo parodyti dukrai, kad moterys yra labai stiprios, jos yra kovotojos. Buvo nuspręsta, kad mergaitė bandys įkūnyti ryškias, stiprias, žymias moteris, imituos jų paplitusias fotografijas.

Nonnie, mergaitės močiutei,  teko iškentėti ne tik šešis chemoterapijos seansus, bet ir sudėtingas operacijas, kurių metu buvo pašalintos abi moters krūtys. Tai buvo itin sunkūs metai, projekto vykdymas labai padėjo juos išgyventi. Tokiomis akimirkomis, mes visi griebiamės to, kad padėtų tiesiog išgyventi tai, kas vyksta, ko negalime pakeisti.

Scout savo akimis matė, kokia stipri ir tiesiog nenugalima moteris gali būti. Visas projektas, visos fotografijos buvo skirtos tam, kad ne tik padėtų sunkiu metu artimiesiems, bet ir pradžiugintų pačią sergančią Nonnie ir primintų jai, kokia kovinga ji gali būti.

Scout mama dalinosi, kad šis projektas ją išmokė ir labai stipriai įkvėpė. Ji nori, kad jos dukra užaugtų žinodama, kad moterys yra tokios pat stiprios kaip ir vyrai. Taip pat ji sakė besivilianti, kad kai Scout taps suaugusia moterimi, visuomenės požiūris ir situacija jau bus pasikeitusi ir moteris nebebus suvokiama kaip silpnoji lytis.

Adele
Frida Kahlo
Ellen Degeneres
Meryl Streep
Betty White
Nonnie ir Scout

 

Carrie Fisher

 

Močiutė Nonnie

 

Malala
Parengė Dominyka Navickaitė

Comments are closed.