Šis laiškas yra paskelbtas žymaus amerikiečių psichologo Roberto Chaldini knygoje „Įtakos psichologija“. Pasak psichologo, tai puikus ir meistriškas kontrasto panaudojimo, keičiant žmonių nuostatas, pavyzdys.

Brangūs tėveliai,

Nuo to laiko, kai išvažiavau studijuoti į universitetą, nerašiau Jums. Labai dėl to apgailestauju ir esu pasiryžusi ištaisyti klaidą, apie viską papasakoti. Viliuosi, turėsite kantrybės skaityti ir primygtinai prašau skaitant atsisėsti, nes tai, ką rašau, reikalauja supratimo ir dvasinės pusiausvyros.

Pirmiausia noriu pasidžiaugti, kad šiuo metu jau jaučiuosi beveik gerai. Kaukolės lūžis, smegenų sutrenkimas ir nudegimai, kuriuos patyriau, kai gelbėjausi iš netikėtai įsiliepsnojusio namo, gerai užgijo. Gydytojai čia puikūs ir tvirtina, kad regėjimas atsigaus, o tai, jog kamuoja galvos skausmai, esą normalu. Man labai pasisekė, kad gaisrą pamatė netoliese dirbęs darbininkas. Jis ne tik iškvietė „greitąją pagalbą“, bet vėliau reguliariai mane lankė ligoninėje. Maža to, kadangi po gaisro neturėjau kur gyventi, jis maloniai sutiko, kad gyvenčiau pas jį. Tiesa, jo kambarys labai mažytis ir drėgnas, nes yra pusrūsyje ir dar priemiestyje, tačiau juk svarbiausia, kad mes vienas kitą mylim, ar ne?

Mes dar neapsisprendėme dėl vestuvių datos. Sutarėme, jog apie tai dar pakalbėsim, kai nėštumo jau negalima bus nuslėpti nuo kitų. Taip, tėveliai, kaip jau supratote, aš laukiuosi. Tiesa, šiek tiek kelia nerimą tai, kad mano vaikinas, su kuriuo, beje, tikrai atrasite bendrą kalbą, nes jis jūsų bendraamžis, yra užsikrėtęs infekcija, kuria per neatsargumą, regis, ir aš susirgau. Todėl nėra galimybės padaryti visų reikiamų tyrimų dėl to, kaip vystosi vaikas.

Neabejoju, kad džiaugiatės, jog tapsite seneliais ir mano kūdikį apgaubsite visokeriopu rūpesčiu. Žinau, kad trokštate susipažinti ir su mano vaikinu. Jis nėra išsilavinęs, bet tikrai darbštus ir jau kuris laikas nevartoja kvaišalų.

Na, o dabar, po viso šio pasakojimo, kurį, viliuosi, skaitėte įdėmiai, noriu prisipažinti, kad nebuvo jokio gaisro, traumų, nedraugauju su kelis kartus vyresniu buvusiu alkoholiku, nesu nėščia, nesu užsikrėtusi jokiu virusu.

Paprasčiausiai prastai išlaikiau sesiją, ir dabar teks mokėti už mokslą. Tačiau, kaip patys matote, tai toks menkniekis, todėl tikiuosi, kad reaguosite išmintingai ir atlaidžiai.

Jūsų dukra.

Comments are closed.