1893 m.  balandžio  20 d.  gimė amerikiečių aktorius, kino režisierius Haroldas Claytonas Lloydas. Jis vadinamas vienu iš ryškiausių nebyliųjų kino komedijų aktoriumi. Nuo 1913 m. iki 1947 m. jis nusifilmavo net dviejuose šimtuose filmų. Nors konkretūs jo kino filmai nebuvo tokie populiarūs, kaip  Charlie Chaplino, tačiau jų gausa lėmė didesnę komercinę sėkmę.

Lloydas buvo vienu iš Kinematografijos meno akademijos kūrėjų.

Jo seneliai buvo išeiviai iš Velso. Lloydas gimė ir užaugo Nebraskos valstijoje. Nuo pat mažų dienų vaidino teatre. Paskui pervažiavo į San Diegą, Klaifornijoje. Buvo labai darbštus ir anksti pradėjo domėtis naujuoju kinematografijos menu.

Lloydas daug kam gali būti matytas iš kadro, kuris kino istorijoje paliko ypatingą žymę – žmogus aukštai virš gatvės kabo ant laikrodžio rodyklių. Tai Lloydas iš kino filmo „Saugumas pirmiausia“.

Jis pats atliko daugumą pavojingų triukų filmuose ir, deja, dėl to neteko dviejų dešinės rankos pirštų. Tačiau tai netrukdė jam tęsti aktoriaus karjeros. Nors ilgainiui Chaplinas įveikė Lloydą savo populiarumu, tačiau kino kritikai nesutaria, kuris iš jų talentingesnis ir kūrybiškesnis.

Mirė 1971 m. pavasarį nuo prostatos vėžio.

Comments are closed.