Jūs manote, kad tai tėra eilinė diena jūsų gyvenime? Tačiau taip nėra: tai būtent ta vienintelė diena, duota jums kaip tik šiandien. Duota dovanai. Ir tai yra vienintelė dovana, kurią turite tiesiog dabar. Todėl vienintelis teisingas atsakas – būti dėkingam.

Jei jūs nieko daugiau nedarysite, tik puoselėsite savyje dėkingumą už šią dovaną ir išmoksite ją priimti taip, lyg tai būtų pirma ir paskutinė jūsų gyvenimo diena, tuomet šią dieną praleisite labai gerai.

Pradėkite nuo to, kad atsimerkiate ir nustembate, jog turite akis, kurias galite atmerkti. Prieš jūsų akis neapsakoma įvairovė spalvų, skirtų tiesiog jomis mėgautis ir grožėtis.

Pažvelkite į dangų. Mes taip retai pastebime, kaip dangus akimirksniu keičiasi debesims vis plaukiant ir plaukiant virš mūsų galvų. Tuo tarpu mes dažniausiai galvojame tiesiog apie orą. Tačiau ir čia nepastebime gausybės orų subtilybių. Mums oras yra arba geras, arba blogas. Bet juk šiandien, štai dabar, oras yra unikalus ir nepakartojamas. Gali būti, kad štai toks kaip dabar, jis niekados daugiau nebepasikartos. Kaip ir debesys virš mūsų galvų šiandien – vieninteliai tokie visame pasaulyje.

Atverkite akis ir pažvelkite į visa tai. Pažiūrėkite į žmonių, kuriuos sutinkate, veidus. Kiekviename jų slypi po neįtikėtiną istoriją. Istoriją, kurios iki galo niekados negalėsite įžvelgti. Tai ne tik jų pačių, tačiau ir jų protėvių istorija. Kiekvieno iš mūsų šaknys siekia labai toli.

Štai šią akimirką, šiandien, visi žmonės, kuriuos sutinkate, visas gyvenimas, per kartų kartas atėjęs iš visų pasaulio pusių, teka lyg gyvasis vanduo pro jus štai čia – jums tereikia atverti širdį ir jo atsigerti.

Atverkite savo širdį toms neįtikėtinoms dovanoms, kurias mums teikia civilizacija. Paspaudžiate elektros jungiklį ir užsidega šviesa. Atsukate čiaupą ir liejasi šiltas, šaltas bei geriamas vanduo. Tai dovana, kurios milijonai žmonių visame pasaulyje neturi.

Ir tai – tik maža dalis iš tos gausybės dovanų, kurioms galime atsiverti. Todėl būkite atviri nepakartojamai šios dienos dovanai ir leiskite jos džiaugsmui tekėti per jus, kad visi, kuriuos sutiksite šiandien, būtų palaiminti per jūsų žvilgsnį, šypseną, prisilietimą. Pačiu buvimu. Leiskite dėkingumui užlieti jus ir pasklisti palaima visiems aplinkui.

Ir tai išties bus gera diena.

Parengė Gediminas Kajėnas

Žurnalas „Kelionė“

Comments are closed.