1841 m.

Nutiesta pirmoji tarptautinė geležinkelio linija Strasbūras – Bazelis.

1888 m.

Belgijoje, Spa kurorte, įvyko pirmasis istorijoje grožio konkursas. Finale dalyvavo dvidešimt viena merginos, kurios varžėsi dė; “grožio karalienės” titulo. Atranka į finalą vyko pagal forografijas, kurias kruopščiai analiavo specialus žiuri. Žurnalistai apie šį konkursą praktiškai nerašė. Jis vyko labai kukliai. Tiesa, visi žiūrovai vyrai turėjo dėvėti frakus, o moterys – iškilmingas ilgas suknias. Konkursą laimėjo aštuoniolikmetė kreolė iš Gvadelupios Bertha Soucaret. Prizas buvo piniginis – penki tūkstančiai frankų.

1893 m.

Naujoji Zelandija tapo pirmąja pasaulio valstybe, kurioje moterys turi teisę dalyvauti rinkimuose. Tiesa, tik kaip rinkėjos. Būti renkamos į parlamentą Naujosios Zelandijos moterys galėjo tik nuo 1919 m.

1923 m.

Sovietų Sąjungoje buvo priimtas nutarimas „Dėl varpų skambėjimo“, kuriuo liepta iš bažnyčių varpinių „dėl nereikalingumo“ pašalinti visus varpus. Tai buvo ne tik kova su religija, bet ir labai pragmatiškas žingsnis. Varpų bažnyčiose buvo labai daug. Dauguma jų buvo pagaminti iš vertingo vario, kurį galima. Buvo perlydyti ir panaudoti gamyboje.

1982 m.

Pirmą kartą buvo panaudotas šiandien jau labai įprastas šypsenėlės simbolis.  Jį pasiūlė Scottas Fahlmanas.  Kompiuteriai tuo. Metu dar nebuvo paplitę ir pradžioje „šypsenėlės‘ Ismbolis buvo naudojams nedidelėje programuotojų bendruomenėje.

Comments are closed.