Vienas iš opiausių šiandienos vargų – teisingumo alkis, atleidimo iššūkis ir sąžiningumas. Tad šiame numeryje skaitytojai kviečiami drauge klausti: kas yra teisingumas? Teisingumas, vykdomas teismo salėje ar širdyje? Kas yra teisingumo dorybė ir kaip praktiškai ja gyventi? Kaip „sugyvena“ teisingumas ir atleidimas, vienas antrojo nepaneigdami ir  neapribodami? O kaip apie teisingumą kalbėti karo akivaizdoje?

„Trokštu ne keršto, o teisingumo“, – sako mergina, pasakojanti, kaip aidint sprogimams ir aplink žūstant nekaltiems žmonėms po dešimties dienų pragaro su šeima pasitraukė iš rusų bombarduojamo Hostomelio.

„Nutylima tema“ šį kartą toli nuo ginklų žvangesio, tačiau kalba apie vidinę kovą, kai… pasirenkame naikinti save. Apie valgymo sutrikimus ir kovą su jais bei augimą savęs priėmime dalinasi Vaida. Pokalbiuose su policininku Daliumi Mackela, mons. Rolandu Makricku, menininkėmis Eva Lauma ir Indre Valantinaite taip matyti teisingumo konkrečiose gyvenimiškose situacijose paieškos. Be to, dar daugybė ir įkvepiančių, ir atsikvėpti leidžiančių vaizdų ir tekstų, laukia drauge keliaujančiųjų į Taikos Kunigaikščio glėbį.

Žurnalą galite įsigyti čia

Comments are closed.