Kviečiame klausytis pokalbio su Lazdijų jaunimo reikalų tarybos nare, fotografe Deimante Savukynaite.

Kalbėjomės apie socialines jaunimo iniciatyvas ir tai, nuo ko jos prasideda. Ar tikrai, jei nori padaryti kažką gero, tiesiog reikia pradėti daryti?

Viena iš pagrindinių iliustracijų tapo Deimantės ir bendraminčių iniciatyva lankyti Lazdijuose esančius globos namus. Jau prieš metus ten jie rengė pasirodymus, bendravo su globos namų gyventojais, Deimantė fotografavo jų portretus.

Šiais metais pasaulį užklojo globalios pandemijos šydas ir globos namų gyventojai jautėsi dar vienišesni. Riboti lankymą reikėjo vardan jų pačių saugumo, bet žmogiškos šilumos ir kažko, kas praskaidrintų kasdienybę, tikrai trūko. Deimantė Savukynaitė su nedidele komanda nusprendė mažesniems ir labiau nutolusiems nuo miesto centro Kapčiamiesčio globos namams surengti pasirodymą, koncertą, laikantis visų saugumo reikalavimų, lauke. O ir padovanojo globos namų gyventojams ir darbuotojams seniau padarytas nuotraukas su užrašytais linkėjimais.

 „Dalis gal tiesiog nenori prisiimti atsakomybės. Bet yra ir tų, kurie sako, kad labai norėtų kažką daryti, bet galvoja, kad kiti turi to imtis. Jie nežino, kad jei sugalvotų, jiems irgi pavyktų. Tereikia noro ir drąsos.“ 

Kviečiame klausytis.

Kalbino Dominyka Navickaitė

Comments are closed.