1938 m. liepos 1 dieną 17 val. oficialiai buvo atidarytas Zoologijos sodas. Į atidarymą buvo atvykę švietimo ministras prof. Tonkūnas, teisingumo ministras Masiulis, viceministras Jankevičius, viceburmistras Rusteika, daug profesorių, valdinių įstaigų vadovų, visuomenininkų, spaudos atstovai ir kitų kviestų svečių. Prie originalių sodo vartų dar prieš atidarymą susirinko keli šimtai žmonių.

Pasak zoologijos sodo svetainėje publikuojamos informacijos, atidarymo dieną ekspoziciją tesudarė 40 eksponatų: 5 lapės, 1 taurusis elnias, 3 briedžiai, šernas, baltasis gandras, pilkasis garnys, ereliai, pelėdos, danieliai, 2 vilkai, meškėnai, baltieji šeškai, grifai, asilas ir anglų parko galvijas. Tai buvo paties prof. Tado Ivanausko bei kitų zoologijos sodų jam padovanoti gyvūnai. Per metus zoologijos sodas pasipildė iki 150 eksponatų. Ypatingai Kauno zoologijos sodui padėjo Varšuvos zoologijos sodas, kuris padovanojo net kelias rūšis retų egzotiškų gyvūnų.

Tuo tarpu šiandien sode priskaičiuojama apie 2000 vienetų gyvūnų. Šią kolekciją sudaro per 250 rūšių, iš kurių nemažai yra įtrauktos į Lietuvos ir Tarptautinę raudonąsias knygas.

Comments are closed.