1920 m. rugpjūčio 22 dieną Jokigane, Ilinojaus valstijoje (JAV) gimė rašytojas Ray Bradbury. Tėvas anglas, mama – imigrantė iš Švedijos. Kai Ray‘ui buvo keturiolika, šeima persikėlė į Los Andželą, kur rašytojas, buvęs didžiulis namisėda, gyveno iki savo ilgo gyvenimo pabaigos.

Amerikiečių rašytojas mirė 91 metų amžiaus ir iki pat mirties dirbo mėgstamiausią darbą – rašė. Viename iš interviu, keletą metų prieš mirtį, R. Bradbury teigė, kad nuo 12 metų jis kasdien dirba prasmingą ir mėgstamą darbą, ir tai didžiausia sėkmė, kurios gyvenime žmogus galėtų trokšti. Niekada nevairavo automobilio, nesinaudojo nei internetu, nei kompiuteriu, o savo apsakymus ir romanus iki gyvenimo pabaigos spausdino rašomąja mašinėle. Nepakentė skraidyti lėktuvais, ir beveik šešiasdešimt metų pragyveno su mylima žmona.

1950 m. išleido pirmąjį stambų kūrinį – apysaką „Marso kronikos“. Pasaulyje išgarsėjo po to, kai pasirodė jo antiutopija „451 Fahrenheito.“

Trylika metų Bradbury buvo prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio dėl patirto insulto, tačiau jis neprarado optimizmo ir kūrybiškumo. Prieš pat mirtį duotame interviu juokavo, kad labai norėtų sulaukti šimto metų. Vien todėl, kad įdomu pažiūrėti į laikraščių antraštes, be to jam tikrai esą turėtų duoti kokią nors premiją. Vien už tai, kad ilgai gyvena.

Nuotrauka: ray-bradbury-zen

Comments are closed.